Investeer samen met ons in de toekomst van paling

Het doel van Glasaal Volendam is om een winstgevend bedrijf te worden welke glasaal kan produceren en zodoende te voldoen aan de vraag in de markt en bij te dragen aan bescherming en instandhouding van de wilde Europese paling. Op het moment van oprichting was het onmogelijk om de Europese paling in gevangenschap te kweken. Hoewel dat op dit moment nog niemand ter wereld gelukt is, is Glasaal Volendam de afgelopen jaren een stuk dichter bij gekomen en behaalt het zijn doelen. Er zijn grote stappen gemaakt in het onderzoek, echter is er voor dit proces veel geld nodig. Geld voor onderhoud aan en uitbreiding van de faciliteiten en apparatuur en voor ons team van wetenschappers en aquamanagers. Tijdens de eerste investeringsronde in 2011 hebben ondernemers, particulieren en het Rijk in totaal 1,9 miljoen euro ge├»nvesteerd.

Met dit geld hebben we de huidige kwekerij opgezet met bijbehorende apparatuur, installaties en het team. De laatste stap, onderzoek naar het opkweken van de larven en de optimalisering naar grotere aantallen, vraagt tijd en geld. Middels een 2e emissie hebben we 320.000,- opgehaald. Tot 2022 denken we nog 1,3 mln nodig te hebben.

Businessplan 2016-2025

In 2022 willen wij onze eerste glasaal produceren. In de jaren daarna zullen wij opschalen en een winstgevend bedrijf worden. Wanneer wij de laatste stap in het productieproces onder de knie krijgen, bouwen wij een grote productiekwekerij die direct cash-flow genereert.

We komen dan ook graag in contact met serieuze partijen die met ons geloven in het redden van de paling en het neerzetten van een nieuw soort onderneming.

Top