Eerste ‘schiertjes’ zwemmen reeds voor Glasaal-project

september 21st, 2011 Posted by Nieuws No Comment yet

Nog voor de officiële opening, die op handen is, hebben de mensen achter het Glasaal-project gebruik gemaakt van de gelegenheid om schieraal uit het IJsselmeer over te hevelen naar de bassins in het nieuwe pand aan de Morseweg. Dat vormt het startsein voor de poging van Leidse wetenschappers en Volendamse ondernemers naar de doorbraak van palingreproductie op een duurzame en natuurlijke wijze. ,,In korte tijd is er enorm veel bereikt en zijn de juiste laboratoriumomstandigheden gecreëerd, waar de laatste uitdaging, de voedertrek, ons te wachten staat.”

 

Op 27 september (Hotel Spaander, 20.00 uur) is er nog een informatiebijeenkomst, waar zo’n honderd mensen worden verwacht en de investeerders hopen nieuwe collega’s te mogen begroeten die voor het restant zorgen van de financiële benodigdheden om het project te doen slagen. Gezien het feit dat de Glasaal BV de slagingskans aanzienlijk acht, kan straks sprake zijn van een mondiale noviteit.

 

,,Op 27 september wordt het de finale; geïnteresseerden kunnen nu nog mee”, zegt Dick Tuip namens Glasaal BV, die zeer verheugd is over de huidige voortgang. ,,Op de laatste dag dat er paling gevangen mocht worden, is er schieraal van de ‘Loeges’ (VD64) aangekocht en die zwemmen sindsdien (31 augustus) in het bassin. Binnenkort worden deze schieralen ‘zwanger gemaakt’ en begint het productieproces. Onze belangrijkste uitdaging wordt om de verkregen larfjes te laten eten om hiermee de groeistap naar glasaal te maken.

 

Aanmelden kan via info@volendamglasaal.com

 

Bron: Nieuw-Volendam (lokale krant)

The comments are closed.

Top