Goed nieuws voor aandelen Glasaal Volendam

april 20th, 2020 Posted by Blog, Geen categorie, Nieuws No Comment yet

De aandelen van Glasaal Volendam hebben dit jaar niet ingeleverd op waarde. Veel Nederlanders hebben de afgelopen periode een deel van hun vermogen zien verdampen, het goede nieuws is dat aandelen Glasaal Volendam niet gedaald zijn in waarde. Wanneer koersen van beursgenoteerde bedrijven dalen wordt de waarde van aandelen die waardevast zijn extra zichtbaar.

Een recessie biedt aanzienlijke kansen voor Private Equity

Han Dieperink

al 8 jaar stabiel

Wat is er de afgelopen 8 jaar gebeurd waardoor de aandelen van Glasaal Volendam nog steeds hetzelfde waard zijn? De één denkt: zouden de aandelen niet minder waard moeten zijn: er wordt immers geen dividend uitgekeerd? Terwijl de ander denkt: zouden ze niet juist méér waard moeten zijn: jullie ‘Intellectual Property’ neemt toe? Beide hebben gelijk.

De aandelen Glasaal Volendam stijgen niet in waarde omdat er nog een theoretische kans bestaat dat we onze droom niet gaan waarmaken. Daarnaast leveren de aandelen geen dividend op doordat we nú (nog) geen omzet maken. Anderzijds daalt de prijs niet omdat we het aandeelhouderskapitaal hebben kunnen aanvullen met subsidies. Hierdoor hebben we voor elke euro aandeelhouderskapitaal méér dan een euro kunnen uitgeven. Daar komt nog bij dat de waarschijnlijkheid van succes aanzienlijk is toegenomen. Dit komt door de gunstige ontwikkelingen binnen het bedrijf. We maken structureel stappen in ons proces!

Tel uit je winst

Wat is er de afgelopen 5 maanden gebeurd? In november 2019 hebben we onze nog niet verkochte aandelen aangeboden aan de markt. Hier is goed gebruik van gemaakt. Na november heeft de AEX een tik gekregen. Wie tijdens de BAVA op november 2019 besloten heeft om aandelen Glasaal Volendam B.V. in te kopen, heeft nu dezelfde waarde in handen als 5 maanden geleden, terwijl de AEX is gedaald (zoals je kunt zien in deze grafiek van de NOS hieronder).

verloop koers AEX-index 17 okt 2019 - 17 apr 2020. Koers 12 nov 2019 (BAVA): €599. Koers slot 16 apr 2020 €496.

Heb je aandelen Glasaal Volendam gekocht in plaats van in de AEX te investeren? Gefeliciteerd: de waarde van je aandelen is niet gedaald en je hebt een mooi dividend in het vooruitzicht wanneer we commercieel gaan.

Heb je AEX aandelen verkocht om aandelen Glasaal Volendam te kopen? Dubbel gefeliciteerd: naast dat de waarde van je aandelen is niet gedaald en je hebt een mooi dividend in het vooruitzicht wanneer we commercieel gaan, ben je ook nog op een goed moment uitgestapt!

2020: Economisch klimaat + resultaten Glasaal = winst!

Op bbcapital heeft Han Dieperink uiteengezet dat juist in deze tijd Private Equity aantrekkelijk is. Tijdens deze crisis lijkt de rente laag te blijven. Hierdoor hebben bedrijven relatief goedkoop toegang tot vreemd vermogen. Glasaal Volendam wil hiervan profiteren door commercieel te gaan wanneer tijdens dit gunstige economische klimaat. Zaak dus om de vaart in het onderzoek te houden.

We liggen goed op schema om dit te bereiken. We zijn structureel in staat om larven te produceren. Deze larven overleven de eerste 2 weken in grote getale. In mei verwachten we ‘los te gaan’ met voerproeven. Met de juiste aanpak kunnen we dit jaar al groeiende larven kunnen zien: dat zou een unieke prestatie zijn die zeker positieve gevolgen heeft voor de koers van het aandeel Glasaal Volendam 😉 We kunnen niet wachten de resultaten te zien!

Blijf ons volgen!

disclaimer: dit bericht is geschreven door een bioloog. Hij wordt niet beperkt door enig inzicht in financiële markten, beleggingen etc.

The comments are closed.

Top