Grote belangstelling informatiebijeenkomsten Volendam Glasaal

mei 27th, 2011 Posted by Nieuws No Comment yet

Op 26 april werd de eerste informatiebijeenkomst voor belangstellenden georganiseerd, op dinsdag 24 mei volgde de tweede bijeenkomst. Volendam Glasaal B.V. is officieel gestart, de verbouwing van het palingonderzoekscentrum is in volle gang en wordt eind juli opgeleverd. Bedrijven en ondernemers met interesse voor het project kunnen nu nog aansluiten.

Hotel Spaander was decor voor het nieuw geïnstalleerde bestuur en de wetenschappers uit Leiden om hun verhaal te doen. De ambitie is duidelijk: binnen een aantal jaren komen tot succesvolle reproductie van paling. Dit moet gaan gebeuren in een kweekfaciliteit in Volendam aan de Morseweg. Wetenschappers zijn hier al jaren mee bezig en staan nu voor een belangrijke laatste stap: voeding.

Tijdens de informatiebijeenkomst werd uit de doeken gedaan wat de huidige stand van zaken exact is, wat de obstakels zijn en de uitdagingen voor de nabije toekomst. Uitgebreid werd er stilgestaan bij het patent, de voortgang van het onderzoek en ook de prognoses voor het bedrijf.

Heeft u belangstelling of wilt u meer weten over dit project? Neem dan contact met ons op.

The comments are closed.

Top