Persbericht aankondiging bedrijfsopening 3 februari

januari 23rd, 2012 Posted by Nieuws No Comment yet

PERSBERICHT

 

Volendam, maandag 23 januari 2012

 

 

Bedrijfsopening high tech bedrijf Glasaal Volendam BV op vrijdag 3 februari

Volendam wil met kweekfaciliteit de toekomst van de paling veiligstellen


Na jaren van voorbereidingen en een intensieve bouwperiode is Glasaal Volendam B.V. klaar voor de laatste stap naar een voor Nederlandse begrippen unieke innovatie: glasaal produceren in massaproductie uit een opkweekproces van larfjes. Iets wat nog nergens ter wereld lukte op die manier. Het bedrijfspand aan de Morseweg 7 in ´palingcity´ Volendam is al een aantal weken operationeel, maar op vrijdag 3 februari wordt de kweekfaciliteit voor paling officieel geopend door Jaap Bond en Patrick Schilder.

Glasaal en Volendam

Glasaal Volendam B.V. is een samenwerking tussen ondernemers, wetenschappers van de Universiteit Leiden en partners zoals het Ministerie van EL&I, Provincie Noord-Holland, Innovatienetwerk Nederland en het Europees Visserijfonds. ´Het is eindelijk zover dat we de wereld kunnen tonen waar we al jaren mee bezig zijn,´ aldus Hein Koning, bestuurslid en één van de initiatiefnemers vanuit Volendam die enkele jaren geleden contact opnam met wetenschappers van de Universiteit Leiden. ´Het is een lange weg geweest met behoorlijk wat hindernissen, maar er staat nu een professioneel bedrijf dat klaar is om aan de laatste uitdagingen te beginnen. We hopen hiermee de visserijcultuur in Volendam nieuw leven in te blazen.’

Opening 3 februari

Tijdens de opening zullen vooraanstaande wetenschappers, aandeelhouders en onze partners aanwezig zijn. ‘Het spreekt voor zich dat de potentie van dit bedrijf enorm is als we slagen in onze droom, zowel voor de werkgelegenheid als ook de internationale positie van Nederland in de visserij industrie,’ aldus Koning. ‘De officiële opening zal worden verricht door Jaap Bond, gedeputeerde bij de Provincie Noord-Holland en één van de laatst overgebleven Volendammer vissers Patrick Schilder. De gebroeders Schilder wonnen de afgelopen maanden  meerdere prijzen – o.a. Herman Wijffels innovatieprijs – met hun overlevingsbak. Zij hebben al een voorbeeldfunctie voor innovatie in de visserij.’

Datum:                                   vrijdag 3 februari

Ontvangst:                             16.30 uur

Start programma:                  17.00 uur

Geïnteresseerden kunnen zich via onze www.volendamglasaal.com of via het mailadres info@volendamglasaal.com aanmelden.

Stand van zaken

Al enkele weken geleden is er schieraal uit het IJsselmeer en Veersche Meer overgeheveld naar de bassins in het nieuwe pand aan de Morseweg. Dat vormt het startsein voor de poging van de wetenschappers en de ondernemers naar de doorbraak van palingreproductie op een duurzame en natuurlijke wijze. ‘In korte tijd is er enorm veel bereikt en zijn de juiste laboratoriumomstandigheden gecreëerd. Het gaat nu nog om 2 uitdagingen: het voedertraject waar we in Volendam mee bezig zijn, en de verdere opschaling van de voortplantingstechnieken in Leiden. Vrijdag 3 februari is hopelijk het startpunt van iets heel moois in Volendam’, besluit Koning.

Het laatste nieuws en achtergrondinformatie over dit project is te vinden op www.volendamglasaal.com.

 

 

Noot aan de redactie:
Geïnteresseerden vanuit de media die bij de opening aanwezig willen zijn, kunnen zich aanmelden via info@volendamglasaal.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Glasaal Volendam BV – www.volendamglasaal.com

Dirk Tuip, 06-34656537, info@volendamglasaal.com

 

Glasaal Volendam B.V. is een high tech onderneming die als eerste ter wereld glasaal gaat produceren en leveren uit een opkweekproces van larfjes. In onze kweekfaciliteit werken wij met een duurzame omgeving voor de paling(larven). Wij zijn hierin professioneel en betrouwbaar. Onze droom is om marktleider te worden in Europa en onze glasaal ook mondiaal af te zetten, maar ook terug te zetten in het IJsselmeer. Glasaal Volendam B.V. is een samenwerking tussen particuliere investeerders, ondernemers en wetenschappers van de Universiteit Leiden. Ook partners zoals het Ministerie van El&I, Provincie Noord-Holland, Innovatienetwerk Nederland en het Europees Visserijfonds ondersteunen deze samenwerking via o.a. verstrekking van subsidies en advisering.

 

 

 

The comments are closed.

Top