Verbouwing palingkweekfaciliteit Volendam Glasaal in volle gang

mei 2nd, 2011 Posted by Nieuws No Comment yet

Na jaren van stilstaan is er volop beweging in Volendam. Aan de Morseweg in een modern bedrijfspand wordt dag en nacht gewerkt aan de kweekfaciliteit. Hier gaan vanaf juli wetenschappers verder met het project dat begon als Innofisk, maar inmiddels de naam Volendam Glasaal B.V. heeft gekregen.

‘Het pand dient te voldoen aan de strenge eisen van een wetenschappelijke ruimte,’ aldus Hein Schilder, één van de bestuursleden van Volendam Glasaal en mede verantwoordelijk voor de bouw en inkoop van leveranciers. ‘Dit betekent dat er omstandigheden moeten worden gecreëerd waarin ze in diverse ruimten verschillende variabelen kunnen uittesten. Natuurlijk is hygiëne daarbij erg belangrijk, maar ook temperatuur en licht,’ vervolgt Schilder.

‘Gelukkig kunnen we gebruikmaken van de kennis die in Leiden is opgedaan. Daarnaast hebben we gelukkig zelf een bouwlustig volk waardoor er ook snel belangrijke slagen gemaakt kunnen worden. De planning is nu gericht op eind juli. We hopen dan operationeel te zijn. ‘

The comments are closed.

Top