Verhuizing laboratorium

juli 10th, 2020 Posted by Geen categorie, Nieuws No Comment yet

Verhuizing laboratorium

Het huidige laboratorium van Glasaal is gevestigd op Morseweg 7 te Volendam. Op deze locatie zijn vele doorbraken geweest in het onderzoek maar het is tijd voor om een nieuwe weg in te slaan. Deze frisse herstart biedt nieuwe mogelijkheden, ambities en hopelijk brengt het ook nieuwe vorderingen in het onderzoek.

Voor 1 september zal het laboratorium verhuisd zijn naar Nijverheidsstraat 5U te Edam. Deze locatie is een gelijkvloerse ruimte van 500 m², twee keer zo groot de huidige locatie dus. Dit resulteert in een hogere capaciteit voor het onderzoek.

Nieuwe mogelijkheden

Aangaande de voedselexperimenten is er met de nieuwe locatie een grote vooruitgang geboekt. Hiervoor was deze fase een probleem vanwege het gebrek aan capaciteit. Om dit te illustreren, het volgende; in het huidige laboratorium was het mogelijk om drie soorten voedsel te testen op de larven en duurde het een maand voor er resultaat binnenkwam.

Nu in het nieuwe laboratorium is het mogelijk om zes soorten voedsel te testen en duurt het  twee weken voordat de resultaten binnenkomen. Een verdubbeling van de capaciteit dus. Bovendien kunnen er nu meer larven worden gehouden op de nieuwe locatie en zal het onderhoud van deze ook kwalitatief verbeteren.

The comments are closed.

Top