Nieuwsbrief juni 2024

Palingdans
Zondag 23 juni zal de film “Palingdans” in première gaan, 10:00 uur in Cinema Oostereiland, Hoorn, ook om 14 uur in Cinema Enkhuizen. Glasaal Volendam BV komt uitvoerig in beeld en voorzitter Nico van Straalen zal voorafgaande aan de film een toelichting geven.

Nieuw personeel
Per 1 mei heeft Annalena Karyda ons verlaten. Na een dienstverband van twee en een half jaar bij Glasaal Volendam zet ze haar carrière elders in Nederland voort. We zijn Annalena veel dank verschuldigd voor de grote toewijding aan onze missie. Zij heeft belangrijk bijgedragen aan een cruciale fase in ons bedrijf en de grote voortgang die we geboekt hebben in 2023. We wensen haar veel succes in haar nieuwe baan.
Gelukkig hebben we vrij snel nieuw talent weten aan te trekken: Mariana Duarte dos Santos Vieira. Ze is per 1 juni in dienst gekomen. Zij is afgestudeerd aan de Universiteit van Leiria, Portugal, met een MSc-graad in Aquacultuur en Visserij. Ze heeft eerder als aquariummanager gewerkt bij SeaLife München, in Duitsland en heeft ervaring met aquacultuursystemen en gezondheid van vissen. We zijn erg blij dat Mariana ons team komt versterken. Met Mariana gaan we hopelijk in de komende tijd de doorbraak naar de eerste glasaal meemaken.

Dinis geslaagd voor cursus proefdierkunde
Dinis Cardoso heeft in april en mei de cursus proefdierkunde gevolgd plus de specialistische cursus over vissen. Daarmee is hij gekwalificeerd als “artikel 9 functionaris”. Dinis draagt daarmee bij aan de wettelijke verplichtingen in het kader van onze dierproevenvergunning en ook aan de hoge standaarden die we hanteren als het gaat op het dierenwelzijn van onze palingen.

Nieuwe mijlpalen
De experimenten die we doen zijn hoofdzakelijk gericht op maximalisatie van overleving en groei van larven in de periode 14 tot 42 dagen na ei-uitkomst. Daar is de grootste winst te behalen voor een hoog productievolume. Maar we kijken ook naar de overleving van leptocephaluslarven die we zo lang mogelijk proberen door te kweken. Daarbij hebben we in het afgelopen kwartaal weer een record geboekt: één larve overleefde meer dan 200 dagen. Helaas is deze “Garrix 2” nu overleden.

Aandeelhoudersvergadering
Noteer alvast de datum voor de jaarlijkse Algemene Aandeelhoudersvergadering: maandag 1 juli. Alle aandeelhouders ontvangen hiervoor separaat een uitnodiging.

9 juni 2024