Onze ambitie

Glasaal Volendam BV wil glasaal kweken uit volwassen paling, na bevruchting in het lab en opkweek van de larven. Glasaal is een zeer gewild product met een hoge verkoopwaarde per kg. Glasaal wordt gebruikt voor de palingkweek en (buiten Nederland) ook voor de directe consumptie. Maar de kweek van Europese glasaal is nog nergens ter wereld gelukt. De techniek zit in de ontwikkelfase.

Glasaal Volendam BV wil glasaal kweken uit volwassen paling, na bevruchting in het lab en opkweek van de larven. We streven ernaar om op afzienbare tijd de commerciële productie van glasaal mogelijk te maken.

Glasaal is een zeer gewild product met een hoge verkoopwaarde per kg. Glasaal wordt gebruikt voor de palingkweek en (buiten Nederland) ook voor de directe consumptie. Maar de kweek van Europese glasaal is nog nergens ter wereld gelukt. De techniek zit in de ontwikkelfase.

Ons team van vijf biologen werkt in een gloednieuwe faciliteit om het mogelijk te maken. We werken samen met universiteiten om snellere voortgang te bereiken. Het onderzoek is gestructureerd door de levenscyclus van de paling in zeven mijlpalen op te knippen. Mijlpaal 6 is in 2022 bereikt.

Neem contact op